Kurallar tüm yarışanların ortak menfaatini korumalı

IMG_1073

1978 den beri zaman, zaman yarışlara girmiş, Historic Ralliyi 2008 den beri hastalık ve ölüm haricinde devamlı takip eden, Historic garaj veya birçok ralli garajından daha çok ralli otomobiline sahip biriyim.

Sene başında Federasyonda Historic te sezon kuralları ile ilgili toplantıya şahsen katılan bir kişiyim. Sadece bu sene davete icap ederek katıldım ve genelde pek etliye sütlüye de karışmadım.Bana ters olan Pinto motorda YB kapak uygulamasını 2014 den başlayarak kaldırılmasını talep ettim. Gene söylüyorum, bana göre haksız bir uygulama idi. Söylediğime de bin pişman oldum. Bu gün tekrar koysalar; ilk ben tamam derim.

Tahmin ediyorum Otorite ben bu isteği yapmasam da böyle bir uygulama yapacaktı ama bazı arkadaşlar sebebin ben olduğuma kanaat getirdiler. Hatta gene otoriteden bu uygulamanı 2014’den itibaren uygulanmasını rica eden Başkan ve yönetime mail yolu ile de istekte bulundum. unu da arkadaşlarımla paylaştım. Amacım herkesin mutlu olması idi. Maalesef kabul görmedi.

Bu gün Sevgili Burak’ın yazısını okuyunca soka girdim. Ben yıllardır biriktirdiğim ve hayalimin projesi olan Ascona 400 projesini sildim. Yarısını çöpe, yarısını da olmadık paraya verdim. Bahsettiği bu uygulamada garajlarda yatan, kapağını çöpe atanların ve çeşitli zarar görenlerin hepsinden tek başıma benim daha fazla zararım var.

Bunu da her zaman ispata hazırım. Hayatta hiçbir şey de de karnımdan konuşmam. En sevmediğim şey de her şeyi nalıncı keseri gibi kendime yontanlardır. Hiç böyle olmadım, olanı da sevmem. Kurallar tüm yarışanların ortak menfaatini korumalı ve genel isteğe asgari müşterekte her kesi mutlu etmelidir.

Ben Burak ın yerinde olsam ve bu işi seviyorsam, gelir start alırım söyleyeceğimi orada söylerim. İtirazım var ise de orada yaparım. Federasyonda Yaman’ın istifa etmesi konusunda da. Ben, şahsım adına, Historic e girdi diye kimsenin istifa etmesini istemem. Bu ulusal da olsa idi ve giren kişi puan alsa idi, ona gerçekten itirazım olurdu. Ben şahsım adına katılımın fazla olmasını ve bu sporun ileri gitmesini istiyorum.

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER