Power Stage’den çıktığımda resmen kollarımı hissetmiyordum

IMG_4737

Uzun bir süre ara verdiğim historic ve Kategori 2 ye 2016 Ege rallisi ile döndüm. Hazırlıklar konusunda bayağı eksiklerim oldu. Sağlık sorunlarım nedeniyle test yapamadım. Önce Kadett GTE’yi hazırladım ama son anda garajımda uzun zamandır yatan Escort MK2 ile yarışmaya karar verdim. Benim historic ralli otomobillerimde power steering yok. Yarıştan üç gün önce de Mk2’yi servise getirdiğim için, servisin de  yapacağı bir şey kalmıyor tabii. Bu kadar kısa zamanda MK2’yi yarışa yetiştiren Teknik Motorspor’daki herkese teşekkür ederim.

Yarışta ilk gün ilk etap normal geçildi. 2’nci etabın 14’ncü kilometresinden sonrası biten bir pilot ve devamı tam bir gezmece. İkinci gün Power Stage’den çıktığımda resmen kollarımı hissetmiyordum. Ben 57 yaşındayım ve Haydar Güçlü den sonra en historic pilot benim. Yarış hayatımda ilk defa yarış otomobilimi servis alanına getirmesi için kopilotum Orkun Demir’e verdim. Orkun 32 yaşında. MK2’yi finishe götürürken, yarış boyunca benim MK2’yi bu şekilde kullanabildiğime inanamadı.

IMG_52332016 Ege rallisi, oteldeki finish takına girişteki trafik kargaşası ve o caddeden geçen İzmirlilerin tepkisi haricinde her şey mükemmel idi. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Etaplarda uzun yıllar sonra seyirci görmek mutluluğun en büyüğü idi. Yarışta otomobilimi kullanım zorluğu dışında hiç bir sorun yaşamadım. Yarışı bu şartlarda umduğumdan iyi yerde bitirdim.  Süper stage’in ayrı puan ve kupasının olması artı heyecan kattı.

Ege rallisi ile başlayan 2016 sezonun her kese hayırlı olmasını diliyor ve sezon içinde Historic’te sayımızın en az 15’e ulaşacağını tahmin ediyorum. Gençliğimin spor, ralli otomobilleri benim hobim ve bu otomobillerin hayranıyım. Historic kategoride sayımızın artması için de çaba harcıyorum. Historic yaş sınırından daha genç ama homologasyonu dolmuş grup H yarış otomobillerinin (grup B hariç) historic kuralları ve kategorileri gibi (genç historic-Youngtimer) ismi çok önemli değil (<1981model) şampiyonası olması, en büyük arzularımdan biri. Bunun bir avantajı da ulusala giremeyen ve garajlarda yatan yarış otomobillerini etaplarda görmek olacak. Bu düşüncemi federasyon başkanımız ve yetkililere de ileteceğim.

En önemli dileğim centilmence rekabet sporun her dalında olduğundan daha fazlası otomobil sporlarında olmalı. Eleştirmek yerine bu sporu daha yukarı taşıyacak yapıcı fikirler ortaya koymalıyız. Her gün şehitler verdiğimiz bu zor günlerde, birbirimize önce saygı ve hoşgörü diyorum. Sevgi arkasına gelecektir. Herkesin tekeri düz bassın.

Ege Rallisi fotoğraf galerisi için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER