Eski dostlar, 25 yıl sonra buluştu!

Gökhan Telkenar ve Kuvvet Erim

Gökhan Telkenar ve Kuvvet Erim

Nerden nereye! Sportif kariyerlerinde ‘ilklere’ ortak olan iki isim, şaka gibi ama, tam 25 yıl sonra, Ankara’da yeniden yolları kesişti. İsabeyli eski belediye başkanı Bekir Kuvvet Erim, ilk aracı Renault Flash ile 1991’de ilk rallisi için start almaya niyetlendiğinde, kendisine bir kopilot arar. O yıl, sonradan İzmir’in geleneksel rallisi olacak olan Ege Rallisi’nin 1’ncisi düzenlenmektedir. Ege Otomobil Sporları Kulübü kurucu üyesi olan ve genç bir spiker olarak TRT’de çalışan İzmirli Gökhan Telkenar, EOSK’un bir diğer kurucu üyesi Taşkın Ögel vasıtası ile tanıştığı Kuvvet Erim’in R11’ine kopilot olur.

151207-erim-telkenar

1991 Ege Rallisi

İlk rallilerinde büyük sürprizler yaşarlar. Merhum Renç Koçibey’in Mitsubishi Starion ile birinci olduğu rallide, Kuvvet Erim ile Gökhan Telkenar, İzmir’in önde gelen rallicilerinden Süleyman Atay’ın Renault Flash’ı ve ‘Bo’ lakaplı William Price’ın Renaul 11’inin ardından yarışta 4’ncü sırada giderken, rallinin sondan ikinci etabında arka soldan elektrik direğine çarparak arka tekerlerini kopartırlar ve yarışa üç tekerlekle devam ederler. Gökhan, R11’in kaputunun arka solunun üstüne çıkar ve araçta denge kurar. Bir yandan da elinde yangın tüpüyle tetikte beklemektedir. Bu halde rallinin son etabında start alırlar ve hem etabı hem de ralliyi bitirirler. Tabii, belki de podyum yapacakları rallide derece çıkaramazlar ama finişe geldiklerinde üç tekerlekle bitirdikleri için kendilerine centilmenlik kupası verilir.

Geçen çeyrek yüzyıl boyunca ikinci bir kez bir araya gelme ve görüşme fırsatı bulamayan ekip, 5 Aralık’ta Federasyon genel kurulu vasıtası ile Ankara’da yeniden birbirlerine kavuştuklarında şaşkın ve çok mutlu bir tablo çizip, geçen yılları ve anılarını yeniden yaşadılar. Bekir Kuvvet Erim, Ümit Ülkü’nün listesinden yönetim kurulu adayı olarak seçimlere girdiğinde, Gökhan Telkenar da aynı ekibin medya ayağında çalışma yapar. Bekir Kuvvet Erim, 25 yıl önce çiftçilikle uğraştığı İsabeyli’ye dört dönem belediye başkanlığı yaptığı yıllarda beldesini de otomobil sporları ile tanıştırmakla tanınıyor. Gökhan Telkenar ise usta ve tecrübeli spor spikeri, halen de diksiyon üzerine, hafıza teknikleri eğitimleri verip, aynı zamanda mesleki koçluk yapıyor.

IMG_3615İki eski ekip arkadaşını yıllar sonra buluşturan neden, Federasyon genel kurulu oldu ve Kuvvet Erim, Ümit Ülkü’nün yönetim kurulu adayı oldu ancak seçimi kazanamadılar. Bu seçimde Ülkü’nün destek ekibinde görev alan Gökhan Telkenar, yazıya konu olan 1. Ege Rallisi’nden bir fotoğrafı “biraz da nostalji” başlığı ile kendi facebook hesabından paylaşırken, şu notları ekledi; “1990 Yılında kurduğumuz EOSK Ege Otomobil Sporları kulübü olarak, 1991’de Ulusal nitelik kazanan 1.Ege Rallisi’nde sevgili abim, Bekir Kuvvet Erim’in kopilot’u olarak, amatör ruhla yarışmıştık. Mavi tulumlu şapkalı bendeniz, yanımda sevgili Ayhan, kırmızı şapkalı Bekir Kuvvet Erim ve sevgili Wiliams Price. Yarışın birincisi, nur içinde yatsın, Renç Koçibey idi… Hey gidi günler!..”

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv

Giriş