Yarışırken deşarj oluyorum

Aydın Milletvekili, İsabeyli eski Belediye Başkanı, Aydın Otomobil Sporları Kulübü eski kurucu başkanı ve rallici Bekir Kuvvet Erim, İzmir’in Sasalı kent ormanında yapılan ve 6’ncı olduğu mahalli gece rallisinden sonra ajansın sorularını yanıtladı. Kısa bir ralli olmasına karşın gece olması nedeniyle değişik tarz bir yarış olduğunu belirten Bekir Kuvvet Erim, “gündüz rallisi gibi değil, biraz daha tecrübe istiyor” dedi. Gece Rallisi’nde Palio’su ile iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Bekir Kuvvet Erim, üçüncü etapta araba çalışmadığı için etaba bir dakika geç girdi ve zaman cezası aldı. Her şeye karşın rallinin güzel ve zevkli olduğunu belirten Bekir Kuvvet Erim, “etaplar da çok güzeldi” dedi ve ekledi; “emeği geçen herkesin ellerine sağlık”.

Gece Rallisi’nde rekabetin yüksek olduğunu işaret eden Bekir Kuvvet Erim, Marmaris’te yapılacak olan WRC Türkiye Rallisi’ne iş yoğunluğu nedeniyle giremeyeceğini de ilk kez ajans aracılığı ile kamuyla paylaştı. Üç günlük rallinin üç gün de antrenman ile birlikte bir hafta gerektirdiğine işarete den Bekir Kuvvet Erim, “katılmayı çok istiyordum ve Fiat Aega ile katılacaktım ama onlar da girmeyince ben de bunda hayır vardı dedim” dedi ve ekledi; “Elbette hayıflanıyorum! Çünkü, 2001 ve 2002’deki WRC’lere girmiştim.”

Aydın Milletvekili seçildikten sonra spordan kopmayan Bekir Kuvvet Erim, TransAnatolia rally raid’in de unutulmaz bir yarış olduğunu şu sözlerle ifade etti; “hala aklımda, tuz gölü unutulur gibi değil.” Bekir Kuvvet Erim, yarışta çok derin çukurlar, kasisler ve dereler olduğunu ve dağlarda aylardır geçilmemiş yollardan geçtiklerini aktardı ve “zevkliydi ama kaybolmamak için de  olağanüstü bir çaba göstermek gerekiyordu”. Bekir Kuvvet Erim, TransAnatolia’da ilk kez yarıştığı Mitsubishi L200’ün bu tarz yarışlar için ideal bir araç olduğuna vurgu yaptı ve Kasım ayında Kaş’taki yarışa da yine L200 ile gireceğini söyledi. “Bizim vekillik işi yoğun ve yorucu” diye konuşan Bekir Kuvvet Erim“en azından yarışlarda deşarj oluyor insan, stresten biraz uzaklaşılıyor. Aksi halde uykuda bile vekiller yapıyorsun. Öncelik elbette vekillik, görevden fırsat buldukça yarışmaya devam edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı. | 11 Eylül 2018 : 13.50

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv

Oturum aç