Kuvvet Erim maratonda ralli yapacak!

Aydın milletvekili, Ayosk ve Eosk’un eski başkanı, eski bir tecrübeli rallici, yeni Baja’cı İsabeyli sporcu Bekir Kuvvet Erim, Ağustos ayının ikinci yarısında yapılması planlanan Trans Anatolia Rally Raid maratonu için bu kez farklı bir hazırlık yapıyor. Bu yıl 10’ncu kez düzenlenecek olan uluslararası maratonda daha önce Landrover ve Mitsubishi gibi farklı arazi araçlarıyla ve raid (gezi) sınıfında önce eşi, ardından da kızı ile birlikte katılan Bekir Kuvvet Erim, bu yıl ise ralli kategorisinde mücadele etmeye niyetli.

Ülkemizin en uzun soluklu maratonu olan Trans Anatolia ile ilgili olarak ajansın sorularını yanıtlayan Bekir Kuvvet Erim, Trans Anatolia’nın covid 19 kurallarını okuduğunu ve bunların salgının başlangıcından bugüne değin alınan önlemler ve edinilen tecrübeler kapsamında yarışın önümüzdeki hafta yapılacakmış gibi alınmış tedbirler olduğunu söyledi. “Bence, Türkiye olarak söylüyorum, Ağustos  ayında Covid 19’un yok denecek kadar azalacağını tahmin ediyorum” diye konuşan Bekir Kuvvet Erim, ekledi; “ancak siz konusu tedbirler yerinde ve olmalı”.

Bekir Kuvvet Erim “yeniden kısmetse ralli formatında yarışmak istiyorum” derken, bu nedenle kendisine yeni bir araç baktığını açıklarken, bir çocukluk hayalini de açık etti; “Her yarış olduğu gibi bu yarış için de heyecanlıyım gün sayıyorum. Zira bu yarış çocukluğumdan bu yana hayalim olan Dakar Rallisinin antrenmanı olacak. Önümüzde ki yıllarda zaman ve sponsor olayını çözersem hedefim Dakar Rallisi.”  Trans Anatolia maratonu için covid-19 kaynaklı herhangi bir endişesi olmadığını dile getiren Bekir Kuvvet Erim, “alınan tedbirler yerinde” diye eklemeyi de unutmadı.

Aylardır tüm sporcular evinde olduğu için Trans Anatolia Rally Raid maratonuna ilginin oldukça çok olacağını düşünen Bekir Kuvvet Erim, özellikle yabancı sporcuların daha çok ilgi göstereceğini tahmin ediyor; “Zira Türkiye olarak tarihi ve kültürel güzelliklerimizin yanı sıra covid19 sürecini çok iyi yöneten ülke konumunda olmamız, yarışa yabancıların ilgisini artıracaktır” . Transanatolia’da Ilk defa ralli formatında yarışacağı için arabasının hazır olmadığını yineleyen Bekir Kuvvet Erim, hazırlamak için de zamanı olmadığını ve bu nedenle hazır araba satın  alacak veya kiralayacağını söyledikten hemen sonra, “bu arada tarzı söküğünü dikemezmiş” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “sponsor olursa da güzel olur”.. | 26 Mayıs 2020 : 13.00

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv

Giriş