“Ege’nin uzun normal etapları historic için kabus!”

 2017 sezon başlangıcı olan Ege Rallisi’ne, emektar Ford Escort MK2’im ve ben hazırız! Sezon başında, çeşitli ortamlarda görüştüğüm historic kategoride yarışan bazı arkadaşların bu sezon yarışmama kararı almaları, buna bağlı olarak historic’te sayımızın azalmasının üzüntüsünü yaşıyorum. Dünyada Historic hızla artarken bizde azalmasının kabahatini de kendimizde arıyorum.

2017 sezonu için kendime bir hedef koymadım, koymak da istemiyorum. Zaten Allah sağlık verir ise gireceğim yarış sayısı ‘5’. Bu durumda da ister istemez kurallar gereği şampiyonada şansınız olmuyor. Otomobilim Teknik Motor Spor tarafından komple revizyon yapıldı. Ayrıca bu sene kurallarda serbest olan elektrikli direksiyonu taktık.  Ege için test yaptık. Yeni motorumuz, elektrikli direksiyonumuz ile her şey daha mükemmel olmuş. Kullanım kolaylığını anlatmak için kelimeler yetmez.

Yeni parkuru çok incelemedim, sadece kilometrelere baktım. Bu yarışta bu etaplar ile aramızdan birisi sürpriz yapar mı, bilmiyorum ama! Bu kadar uzun normal etap bizim gibi historic pilotlar ve otomobiller için kabus. Etap kilometrelerini görünce yarışa girmemeyi bile düşündüm ama otomobili büyük şevkle sezona hazırlayanlara karşı ayıp edeceğimi düşünerek zoraki olarak yarışmaya karar verdim. Burada yarışmak kadar bir gün içinde bu kadar yolu geçip not çıkartma ve 2’nci sefer bu yolu tekrar geçip notları kontrol etmek, bunu düşünmek bile istemiyorum.

Yarışta başlangıç stratejim bitirmek. Yarış ilerledikçe bir strateji geliştireceğiz. Yarışa kimlerin girdiğini ve otomobillerini bilmediğim için podyum ne olur konusunda bir tahminde bulunamıyorum. 2017 Türkiye Ralli Şampiyonası tüm kategorilerinde her kese başarılar diliyorum. Daha da önemlisi kazasız belasız bir sezon olsun..

1 Yorum - ““Ege’nin uzun normal etapları historic için kabus!””

  1. Opeldaşım Kemal abim .. Seninle aynı yarışta parkurda bulunmak yarışmak bizler için onurdur saygılar sevgiler canım abim

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER