Tribünleri ayağa kaldırdık..

Ege öncesi her türlü hazırlığımızı ve testlerimizi tam ve eksiksiz yaptık diyebilirim. Bu yarış ta dahil olmak üzere bu güne kadar shakedown etabına kadar hiç katılmadım. Ege Rallisi’nde, ismi değişen Eski Tosfed, yeni Renç Koçibey kupası ile kalabalık start almanın mutluluğunu yaşadık. Burada tek üzüntüm, historicteki katılıcıların eksilmesi ve yeni aramıza katılımların az olması idi! Burada da anlamadığım, klasik otomobil rallileri ile ulusal ve historic rallilerin aynı tarihe çakışması. Aslında tüm yarışların birlikte ulusal, historic, Renç Koçibey ve klasik ralli katılımı ile karnaval havasına sokulması taraftarıyım. Yenisi ve eskisi ile yüzlerce otomobilin start alacağı bir karnaval güzel olmaz mı?

2017 için 4 yarışa girmeyi planlıyorum. Bunlarda toplayacağım puan benim şampiyonadaki yerimi belirler. 2017 Ege rallisinde kendi adıma çok karışık duygular yaşadım. Organizasyon haklı olarak yapıyor ama ben sembolik startı sevmiyorum. Buna ilave olarak bir de finiş Kemalpaşa’da. Yarış bitiyor eziyet başlıyor. Pilot, copilot ve otomobillerimiz sirke çıkmış maymun gibi gibiyiz. Bakıyorlar ve klasik sorularını soruyorlar! Bu araba kaç yapıyor? Çok yakıyor mu? En çok kızdığım da otomobile araba denmesi ve fırsat bulurlarsa kurcalama istekleri.

Yarışa gelince; etaplar her türlü karakteri barındıran bir yapıya sahipti. Yarışı etkileyen en önemli konu hava şartları idi. Lastik seçimi yarışın kaderini belirledi, desem yeridir. Birinci gün Serdar Bostancı’nın mükemmel bir Pirelli seçimi ile sorunsuz bir yarış çıkarttık. İkinci gün, biraz da ekonomik olsun diye Pirelli’nin önde ve arkada farklı karakterde lastik kullanarak spinler ile tanışmamız başladı. Burada kaybettiklerimizi alma ihtimali de olmadığı için yerimize razı olarak bitirmeye gittik ve hiç risk almadık. Neticede ilk gün fazlası ile mutlu olmuştuk. Bu mutluluk da historic’teki yer konusunda değil. Genel klasmanda ilk 10 da historic otomobil görme arzusu. Buna da genel klasman 3’ncü derece ile fazlası ile yaptık ve tribünleri ayağa kaldırdık. Zaten bunu zaman zaman tüm historic’ler yapıyor.

Yarışın akışı, hakemler, görevliler mükemmeldi. EOSK’un geçen senelerdeki parkurlarda bu kadar köklü bir değişikliğe gittiğini anlamadım. Aynı yerde ufak değişikliklerle alternatif aramalıydı diye düşünüyorum. Bu arada ne kadar duyurum yaptıklarını bilmiyorum ama seyirci bakımından uzun zamandır görmek istediğim manzarayı fazlası ile gördüm. Gelelim 1 no’lu otomobil ile ilgili konuya.. Buna en iyi cevabı aslında o otomobil içinde olan kardeşlerim verecektir, ama bu konuda komiserler kurulunun verdiği kararı yanlış buluyorum. Komiserler kurulu da olsa kurallar kitabında ne yazıyorsa onu uygulamak gerektiğine inanıyorum.

2017 Ege rallisinde aklımda kalanlar; Spil özel etabında yağan kar. Seyirci etabındaki derecem, Mk2 nin tüm seyircileri ayağa kaldırması ve alkış. Şehit Fethi Seki finişinden sonra tebrik için her kesin MK2 önüne atlaması. Bayındır etabından sonra geldiğimiz normal etap. Son servise girerken park alanında nerede ise 1’nci vites rölantiden giden otomobilime bir kadının yavaş git diye bağırması. Otomobilimi yapan Teknik Motorspor’un Kemal Usta’sını kalp spazmı geçirip hastaneye kaldırılması. Maalesef bunun üzerine tuz biber olarak Kemalpaşa’da düzenlenen kupa töreni ve 35 km’lik yolu gidip gelmek. O yorgunluk ile kupayı almaya gitmeyecektim ama Kemal Usta ve Teknik Motorspor’ların mekanikerlerini kırmamak için o yolu bir daha gittim. Bu arada bu yazıyı yazarken, harika bir haber geldi. Kemal ustaya tek segman atıp motoru yenilemişler. Bu da 2017 Ege Rallisi üzerine kaymaklı ekmek kadayıfı oldu. Seni çok seviyoruz ADAŞ!

Bu yarışın fotoğraf galerisi için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER