Bir aday etrafında birleşilsin!

151112-kuvvet-erim-3

Federasyon seçimleri öncesi sporun nabzını tutmak adına yaptığımız söyleşilere, İsabeyli eski Belediye Başkanı, eski bir sporcu, Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bekir Kuvvet Erim ile başlıyoruz. Hala faal bir siyasetçi olarak Erim, sorduğumuz sorulara açıklıkça yanıtlar, kulübünün genel kurulda tercihleri hakkında ise ipuçları verdi.

-Bugünkü seçim ortamını nasıl değerlendiriyorsun?

Benim derdim bu sporun sadece İstanbul’da kalmaması ve yurt çapında gelişmesi için çalışılması. İsabeyli belediye başkanı olduğum dönemde her yıl ulusal ve mahalli yarışlar düzenledim. Sonuçta bu bir kültür ve bu kültürü yaymamız lazım. Eskiden at, avrat, silahtı, şimdilerde atın yerini araba aldı. Araba kültürünün daha ilkokul çocuklarından itibaren başlatılması ve bir trafik kültürünün yerleşmesi lazım. Ehliyet sahiplerinin dahi çoğu kavşakta geçiş önceliği kimdedir bilmiyor. İstiyorum ki bu spor, kültür ile birlikte yayılsın. Spor sadece futbol ve basketbol ile sınırlı kalmamalı.

-Başkan adaylarının açıklamaları hakkında ne düşünüyorsun?

151112-kuvvet-erim-1Öncelikle bu sporun yayılması istiyoruz. Devletin birçok imkânı var. En son büyükşehir yasası ile, belediye bütçelerinin binde 8’inin spora ayrılması zorunlu. Biz bundan neden faydalanmayalım. SGM Tesisler genel müdürlüğünün imkânlarından neden faydalanılmasın? Her ilde pistimiz olsun. Nasıl halı saha, futbol sahaları varsa, pistler de neden olmasın. Bunları sağlamak adına sporun içinden olan, bu düşünceye sahip adaylar olsun istedik. Önce Ercan Kazaz ile konuştuk. Sonra Ümit Ülkü çıktı,olabilir dedik. Peşinden de Serkan çıktı, buna da sevindim o da güzel.

-Üç kıymetli adayın katılacağı bu seçim, sence, sporumuza nasıl bir ivme kazandırır? Nasıl bir seçim olacaktır?

Ben, bir adayın etrafında birleşsinler diyorum.

-Sence, birleşirler mi?

Mesele makam ve koltuk değilse, spora hizmetse esas olan birleşmeleri lazım.

-Havayı nasıl kokluyorsun, kim daha önde görünüyor, sence?

Şu an için daha erken. Ümit aktif ve çalışkan, bu işe maddi manevi destek vereceğini biliyorum, Ercan da aynı şekilde.. Fakat Serkan Bursa ve İstanbul’da çok etkili, geçmişteki referansları, ailesinin referansları.. Ümit’in de keza referansları var ve hem işte hem de sporda başarılı bir isim. Bence, karar vermek için daha erken, biraz daha görmemiz lazım.

-Bu adaylardan, başkan olmaları halinde beklentileriniz neler olur?

151112-kuvvet-erim-2Öncelikle kulüplere destek ve GSM, GSB ile belediyeler arasında köprü olunması lazım. Ayosk olarak Menderes Belediyesi Başkanına gittik. Kendisine teşekkür borçluyuz, gerekli makine parkını tahsis etti ve pistimizi yaptı. Belediye burada bizim önümüzü açtı ama federasyon da arkamızda olsa, daha büyük belediyelerle daha güzel işler yaparız. Mesela Kayseri belediyesi ile ralli yaptık. Şimdi kendi kulübünü de kuran Kayseri, pist yapmak için de lokomotif arıyor. Federasyon bu konuda aracı olursa daha güzel olur. Sadece rallikros değil, tüm branşlarda tesisler yapılabilir. Basınla birlikte hareket etmek ve devletin imkânlarını sonuna kadar kullanmak lazım. Basının desteklenmesi lazım, basında yeteri kadar yer almıyoruz. Bence federasyonun bir televizyonu olması lazım.

-Bir aday, sponsor desteği bularak bunu kulüplere dağıtmayı vaat ediyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olmalı!

-Bu vaat kulüpleri heyecanlandırır mı?

Elbette, yapılması da lazım. Bugüne kadar kulüplerden hep lisans parası, yakın zamana kadar da yine kulüplerden malzemeler için kira alınıyordu. Demek istediğim, artık bunları aşmamız lazım.

-Seçimden galip çıkacak adayın 1 yılı olacak. Sonrası 4 yıllık dönem için yeni bir seçim. Bu bir yılda, sence, kazanacak aday öncelikli olarak neler yapmalı?

Öncelikle şeffaf olmalı. Mali bir disiplin ile projeler üretilmeli. Bunu da kulüplerle birlikte yapmalı. Ne isteniyor, ne yapılıyor? Hızlı bir çalışma ile, bu bir yılı iyi değerlendirir ise, devamını da götürür.

-Bu seçim, sence, bir milat olabilir mi?

Olabilir.

-Spor adına nasıl bir gelecek hayal etmeliyiz?

Kıbrıs’taki gibi, Bulgaristan’daki gibi, İngiltere’deki gibi yarışlar olsun, parkurlar, pistler dolsun! Bunu yapmak için kültürü yaymamız lazım. Federasyonun emniyet ile işbirliği yaparak kazaları azaltıcı çözümler üretmesi lazım. Belediyelerle işbirliği sağlanması lazım. Sadece spor değil, spor ve eğitimin bir arada götürülmesi lazım. Pek çok kişi rallinin ne olduğunu hala bilmiyor.

-Ayoks’un 3’ncü senesinde, Aydın’da otomobil sporları nasıl gidiyor?

Düşünüyorum da, kulübü keşke bizim belediye (İsabeyli) kapanmadan önce kursaydık. Belediye’nin son yılında mümkün oldu. Nazilli’deki belediye başkanına gittik, kendisi Nazilli’de yarış düzenlenmesine sıcak bakmadı. Aydın’a gittik, bir tırmanma yarışı yaptık. Kayseri Büyüşehir Belediyesi’nin daveti ile gittik, ralli yaptık. İzmir’de Ege Kupası yapıyoruz. Sağ olsun, Mithat Diker’in liderliğinde, kendisinin kiraladığı bir parkurda, onun araçlarıyla spora gençler kazandırmaya çalışıyoruz. Geçende bayanlar arası bir turnuva düzenlendi. Geçen yıl aynı turnuva bay-bayan karılık düzenlenmişti. Bu yarışların arasından bazıları kendi araçlarını aldı, kimisi destekle yarışıyor. Bu arkadaşlar başarılı ve biz, Ayosk olarak bu sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. Sporu sayımızı çoğaltmak adına, biz de işin bir kenarından sahiplendik.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Nazilli

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv

Oturum aç