Etapların hepsi etkileyici macera dolu

Transanatolia,  bizi doğanın tüm güzellikleri ile buluşturuyor,  antik kentlerimizi yakından tanımamızı sağlıyor. Uluslararası olması da Türkiye’mizin Dünya’ya  tanıtımında etkili oluyor.  Yarış normalde Bolu-Kars güzergahında düzenlenecekti.  Ancak 2019 yılının Göbeklitepe yılı olması dolayısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Bolu-Göbeklitepe güzergahında düzenlenmesi için talebi oldu. Organizasyon da bu talebi göz önüne alarak,  Bolu-Göbeklitepe etabını hazırladı.

Bu yarışa Mitsubishi L200 4×4 ile, Co-pilot olarak ta kızım Candan Erim ile katılacağım. Araç fabrikadan çıktığı gibi tamamen orjinal, sadece lastiklerin değişim, onlarda yerli Petlas marka arazi lastiği. Ralli-raid katergorisinde yarışıyorum, çünkü  copilotumun ilk yarışı  olacak. Daha önce iki kez Bodrum’ da iki kez Rally Halikarnasos ve geçtiğimiz yılda Transanatolia 2018’e eşim Füsun Erim ile katıldım. İlk yarışta mekanik arızadan (aks kesti) kaldık. İkinci  yarışta kaçıncı olduğumuzu hatırlamıyorum. Her iki yarışta da Landrover, Freelander 2 ile yarıştık. Transanatolia 2018’de de ikinci olduk.

Bu yıl kayıt listesi çok iyi epeyce yabancı yarışçı var. Her yarış katılım artıyor. İnşallah önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası yarışı olarak düzenlenir. Ben Milletvekili olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum.  Önümüzde ki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan daha çok destek almak için uğraşacağım. Etapların hepsi de etkileyici, macera dolu, tecrübe  isteyen yollar. Ancak Tuz Gölü geçişi en çok etkilendiğim etap.  Zira tamamen derece ile geçiyorsunuz, yol diye bir şey yok. Eğer iz takip ederseniz,  yanılabilirsiniz.

Hava şartları benim için çok önemli değil fark etmiyor, yeter ki altımda dört tekerli yürüyen bir araç olsun. Her türlü iklimle karşılaşacağımızı tahmin ediyorum, zira çok yükseklere de çıkacağız,  ovalardan da gideceğiz. Son olarak bu yarış için olağanüstü maddi ve manevi emek harcayan başta, Burak Büyükpınar ve Orhan Çelen‘e, ayrıca tüm ekibine en kalbi duygularla teşekkürlerimi iletiyorum. Size de bana bu fırsatı verdiğiniz  ve yıllardır tozlu yollarda bizimle birlikte güzel görüntü ve haberlere koşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu vesile ile Ralli Dünyası’nda görülmemiş bir iş yapan heykeli dikilecek  adam Mithat Diker‘e de teşekkürlerimi  iletmenizi rica ediyorum. | 10 Ağustos 2019 : 17.00

Yorum yaz

Kategoriler

Arşiv

Oturum aç