Kaplama üzerinde kızakladık

100.Yıl Rallisi, çok anlamlı bir yarıştı. Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyet’imiz 100’ncü yılını kutlamamız ve ulu önder Atatürk’ü anma konusunda mükemmeldi. Bolu çok güzel ve medeni bir yer. Uzun zamandır gitmiyordum. Çok misafirperver muhteşem bir yer kendi evimde gibiydim. Bu yarışa katılma nedenim, 100.Yıl Rallisi olmasından dolayıydı ama sezona devam edeceğim. Sezonun ilk rallisi olan Bodrum’da Escort’un canı çıktı artık. Mecburen garajımdan bir otomobil çıkartmak zorunda kaldım. Mecburen de Serdar’ımdan ayrılmak zorunda kaldım. Çünkü Opel olduğunda Serdar’ın yapabileceği bir şey yok. Ben de Parkur Racing’e geçtim, orası da eski garajım.

100.Yıl Rallisi güzel bir yarış oldu. Aynı otomobille son startımı 2010 yılında ve yine Bolu’da almıştım. O gün bugün garajda öyle duruyordu. Parkur’un iki haftada aracı hazırlaması kolay olmadı, onlar da çok yoruldular. İlk etabın 12 km’sini sadece 1’nci vitesle gidebildim. Yükseklik farkından dolayı hiç yürümedi. Sonra yokuş aşağı bölümlerde biraz düzeldi, ikinci lupta biraz daha düzelttiler. İkinci gün biraz biraz daha düzelttiler. Güzel bir yarış oldu. Son etap, hele ki Bajacılar girdikten sonra, bir ralli otomobiline yapılabilecek en büyük eziyetti. Orasının etap olması mümkün değildi! Kesinlikle tekerleklerim yere değmedi. Alt kaplamanın üzerinde kızak vaziyette etap geçtik. Zaten Kerim’e yetişmem mümkün değildi, arkamdaki ile de aram açıktı. Resmen, gezerek ve otomobilimizi kollayarak finişe geldik ama buna rağmen otomobilimizde bayağı hasar meydana geldi.

Bu yarışta zaman kayıpları öndeki araçlardan dolayı çok oldu. Arkadaşlar da dikkat etmişlerdir, birinci etapta ben gidemiyorum diye kopilotuma sadece ‘arkadan gelen var mı’ diye sordum sürekli ve dört rakibime yol verdim. Hepsi, arkama geldiğinde ben sağ tarafa çekmiş duruyordum. Bu konuda çok dikkatliyimdir. İlk günün son etabında ise Opel’in arkasında kaldım, 30-40 saniye kadar zaman kaybettim. Ertesi gün de ilk etaptan dolayı çok geriye düştüğüm için Eda kızımızın arkasında kaldım, bu apayrı bir handikap oldu. İki dakika istememe rağmen, yine de yetiştim. Böyle bir problemimiz oldu. Şimdi eskisi gibi genç de değiliz, eskiden toz da bile gidiyorduk ama şimdi öyle gidemiyoruz. Bolu’dan aklımda kalan ise Avrupa’daki gibi trafik kurallarına uyan bir şehir gördüm. Trafik lambaları çok yoktu ve herkes döner kavşaklarda öncelik hakkına uyuyor, yayalara yol veriyordu. Bolu güzel bir yer, insanı da güzel. Aklımda kalan en önemli şey, bence bu. | 3 Kasım 2023 : 17.00

Bu yarışın haberi için burayı tıklayın | Bu yarışın fotoğrafları için burayı tıklayın

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER