Yarış gibi yarıştı

Kocaeli Rallişsi yarış gibi yarıştı. Eski rallilerde olduğu gibi, zorlu, çok değişik ve farklı kondüsyonlar ve farklı kullanma teknikleri gerektiren bir yarıştı. Kocaeli’nde Kadett’imi fazla zorlamak istemiyordum. Grup 2’deki standart şanzımanın oranları biraz problemli ama sonuçta bitirdik, her şey yolunda gitti. Bir gün önce seramonik starta giderken sileceklerim off oldu. Allah’tan Parkur bir gecede yeni bir silecek sistemi yaparak her şeyi yoluna koydu. Diğer her şey çok güzeldi.  Rallinin parkuru benim sevdiğim tipte bir parkurdu, kaygandı. Üç kere yoldan çıktım. Bu anlarda yaklaşık üç dakika kaybettik. Kadett’te süspansiyon yok gibi. Ayar yok gibi, biraz da sert, belli zorlukları var ve bu zorlukları yaşadım.

Son bölümde rakibimin yarış dışı kalmış olması üzücü, hiçbir zaman sevmediğim bir derece alma şekli. Kerim ile Efe’ye çok üzüldüm. Bu şekilde kazanmayı hiçbir zaman istemem. Yarışarak, rekabette birinci olmayı severim. Bu yarıştan aklımda ne kaldı dersen, her şey güzeldi. Kötü olan bir şey kalmadı aklımda. Kocaeli’nin etaplarını seviyorum. Aklımda kalan tek şey, uzun etabın muhteşem bir kısmı vardı. Gerçekten çok güzel bir bölümdü. İkinci gün, orayı iptal etmişler. Saçma sapan, daha kötü ve yarışması daha zor ve otomobilleri daha çok zorlayacak olan bir bölüm vermişlerdi. O etabı tersten verip ikiye bölebilirlerdi. Bunu neden yapmadıklarını anlayamadım. Zaten ben yaş itibariyle çok uzun etaplara da karşıyım.

Sezonun son yarışı öncesi şampiyonada az farkla çekişiyoruz. İstanbul Rallisi ile ilgili pek bir beklentim yok. Olmamasını da istiyorum. Herşeyden önce kimsenin kalmamasını istiyorum. Kerim-Efe ve Escort ile ne kadar mücadele edilebiliyorsa o kadar edeceğiz, gücümüzün yettiğince. Yarış günleri havanın iyi olmayacağını biliyorum. Hatta ayın 22’nde bir kar beklentisi var. Eğer gerçek olursa start alır, hemen sağa çekerim. Oralarda kalırsam üşüyemem, yaş kemale erdi. Bu sene şampiyonluğu hak etmediğimi düşünüyorum. Her yarışta ikinci olup rakibinin kalmasıyla kazanmak bana ters geliyor.  | 15 Aralık 2023 : 10.00

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER