Yollardaki çakıl taşlarının adedini bile biliyorlardır!

IMG_5833

40. Yeşil Bursa Rallisine Tosfed kupası kategori 4 te Ford Fiesta R2 ve Orkun Demir ile birlikte katılıyorum. Otomobilimiz ve ekibimiz ile birlikte hazırız. Parkur ve etaplar hakkında en ufak bir bilgim bile yok. Bu etapların ikisinde 2012 de yarıştığımızı söylüyorlar ama benim bir özelliğim de, bir hafta önce girdiğim bir yarışın bile etaplardaki yolu pek hatırlamam.

Hatta yol notu çıkartırken ve antrenman da kamera bile kullanmam. Bu konuda balık hafızalıyım. Copilot’um okur ben gidebildiğim kadar giderim. Bursa’da da durum böyle. Etaplar iniş ağırlıklı ise pilotajın, çıkış ise güç ün etken olacağını düşünüyorum. Bir de ev sahiplerinin avantajları kat be kat fazla olacaktır.

Bu yarışta bizim kategoride 3 tane R2 var. Citroen ile Yüksel ve Akın tecrübesi ile öne çıkacaktır. Bir de aynı takımda ama devamlı ayrı kategoride yarıştığım bize göre çok genç kardeşlerim Serhan Türkkan ve Taner Oylukan var. İlk defa aynı otomobiller ile birbirimize rakip olacağız.  Serhan’ın bizlere göre hızlı olduğunu biliyorum.

Genel klasman da ise benden önce start alacak 4 otomobil şanslı görüyorum. Hele bizi misafir edecek Bursalı arkadaşlarımız yollardaki çakıl taşlarının adedini bile biliyorlardır diye düşünüyorum. Ben 40. Yeşil Bursa Rallisi’nin büyük aksilikler ve sürprizler olmaz ise şampiyonayı çok etkileyeceğini zannetmiyorum. Ta ki toprak yarışlar başlayana kadar. Toprakta yarışmak ayrı bir zevk, ayrı bir zanaat.  40. Yeşil Bursa Rallisinde tüm ekiplere kazasız belasız bir yarış temenni ediyorum.

1 Yorum - “Yollardaki çakıl taşlarının adedini bile biliyorlardır!”

  1. Nurican Hızır

    Keyfine bak, başarılar.

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER