“Kartepe, mükemmel bir parkur!”

IMG_0116

Kartepe öncesi Astra Kitcar ile sadece bir tırmanma tecrübesi yaşamıştık. Onda da aks probleminden dolayı tek aks ile bir yarış bitirmek zorunda kalmıştık. Bunun için de Astra’nın bu problemini çözmek için bizim garajda Gürsel Kayış ile birlikte, Yüksel Özgür’ün uzmanlığından faydalanarak, aktarma sistemi tamamı ile değiştirdik. Bu konuda Teknik Motorspor’dan Kemal Usta’nın da katkılarını unutmamak lazım.

Astra mükemmel bir otomobil olacak, ama bunun için zaman gerekiyor. Öncelikle süspansiyon setup’larını çözmemiz gerekiyor. Bu konuda da Kartepe de sevgili Yılmaz Köprücü, Hakan Erterman ve Yiğit Yalçın’ın katkıları büyük oldu. Kendime, İstanbul’a bu kadar yakın Kartepe’yi ve Kartepe parkurunu o güne kadar görmemenin kızgınlığını yaşıyorum. Dün yarıştığımız o parkurdan hayatımda sadece 5 kere çıktım. Birincisi servis alanıma ulaşmak, diğerleri antrenman ve yarış için. Tırmanma yarışı için mükemmel bir parkur. Hakikaten hayran kaldım.

Kartepe’de benim rekabetin ve şampiyona içinde olmam söz konusu değildi. Ama iyi setup yapılmış bir Astra Kitcar ile yolu ezberleyen bir pilot en iyisi olmasa bile en iyi derecelerden birini yapabilecek bir otomobil. Kartepe’de dostlarla birlikte olmak ve hep birlikte kazasız belasız yarışı bitirmek, mutluğun en güzeli idi. Tırmanma yapan arkadaşlarda tatlı bir rekabet ile birlikte güzel bir dostluk var. Müsait olduğum zamanlarda diğer tırmanma yarışlarına da katılmayı düşünüyorum. Bu arada bu yarışı düzenleyen Kosder’e ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Kartepe tırmanma fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum yaz

ARŞİV

KATEGORİLER